Koliko bi to novaca trebali imati u novčaniku?

moj posao

Primorsko-goranska policija je upozorila građane da budu oprezni u gužvama i da čuvaju svoje torbice i novčanike nakon što su u posljednjih nekoliko dana zabilježili nekoliko džepnih krađa u kojima je četvero građana ostalo bez novca i predmeta ukupne vrijednosti od oko 2280 eura. Kradljivci koriste gužve u javnom prijevozu, tržnicama, gradskim trgovima, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, zdravstvenim ustanovama, na javnim okupljanjima i sličnim mjestima kako bi izvršili krađu. Nepoznati počinitelji su građanima krali novčanike s osobnim dokumentima, novcem i ostalim predmetima u trgovinama, zdravstvenim, znanstveno-umjetničkim ustanovama i autobusima.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

Jedan od slučajeva uključivao je ukradeni novčanik s dokumentima i bankovnim karticama, a lopov je s karticom na bankomatu podigao 1300 eura zahvaljujući dostupnom PIN-u. Policija je naglasila da su ove vrste krađa česte na mjestima gdje se kreće velik broj ljudi te da su lopovi oba spola i svih dobnih skupina. Obično djeluju u skupinama, jedna osoba odvlači pozornost dok druga izvlači novčanik iz džepa ili torbice i predaje ga trećoj osobi koja potom nestaje u gužvi.

Poslovi i poslodavci na jednom mjestu – uz najbolje informacije osigurajte uspjeh u zapošljavanju!

Policija savjetuje građane da ne nose previše novca u novčaniku te da ne nose dokumente koji im nisu potrebni ako ih ne kupuju. Ako koriste karticu, preporučuje se da zapamte PIN i da ne nose zapisanu karticu u novčaniku. Dokumenti i novac bi trebali biti odvojeni u torbi i nikada ne bi trebali biti ostavljeni na blagajnama, policama ili kabinama. Također, torba i novčanik bi uvijek trebali biti čvrsto zatvoreni i ispred građana kako bi imali neprestani nadzor. Policija također savjetuje građane da ne nose novčanik u stražnjem džepu jer su tada lakša meta za lopove.

Kreirajte profesionalan životopis pomoću našeg besplatnog online alata!