Najbogatiji čovjek na svijetu više nije Elon Musk

moj posao

Nakon značajnog pada vrijednosti njegovih dionica u Tesli, američki multimilijarder Elon Musk više ne drži titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu. Prema Forbesu i Bloombergu, tu poziciju je preuzeo Bernard Arnault, izvršni direktor renomiranog lanca za luksuznu robu LVMH.

Kreirajte profesionalan životopis pomoću našeg besplatnog online alata!

Elon Musk je osnivač i izvršni direktor Tesle te najveći dioničar s udjelom od otprilike 14%. Također, u listopadu prošle godine je završio preuzimanje društvene mreže Twitter u vrijednosti od 44 milijarde dolara. Prema Forbesu, ukupna neto vrijednost Muska sada iznosi oko 178 milijardi dolara, dok se Bernardu Arnaultu pripisuje vrijednost od 188 milijardi dolara.

Muskov brend je pretrpio štetu zbog cirkuske predstave oko preuzimanja Twittera

Nakon dugotrajnih pravnih natezanja, Musk je konačno završio preuzimanje Twittera, što neki smatraju glavnim uzrokom pada cijene dionica Tesle. Uzbuđenje je bilo veliko kada je Musk u početku ponudio 44 milijarde dolara za udio u Twitteru, iako je mnogima ta ponuda izgledala previsoka, izvještava BBC. Međutim, u srpnju je Musk povukao svoju ponudu, izražavajući zabrinutost zbog velikog broja lažnih računa na platformi. Na kraju, čelnici Twittera su poduzeli pravne korake kako bi udovoljili Muskovim zahtjevima. Dan Ives iz investicijske tvrtke Wedbush Securities tvrdi da je “cirkus” oko posla s Twitterom negativno utjecao na cijenu Teslinih dionica. “Ta cirkuska predstava nanijela je štetu Muskovom brendu, što je značajan udarac za Tesline dionice. Musk je Tesla i Tesla je Musk”, izjavio je Ives.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!