Zaštitite svoj novac prilikom razvoda

moj posao

Nije tajna da su razvodi skupi. Što se tiče toga koliko će vas stajati razvod, teško je procijeniti koliko možete izgubiti, budući da troškovi daleko nadilaze angažiranje odvjetnika i mogu utjecati na sve, od plaćanja hipoteke do režija i osiguranja.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

Ali jedno je sigurno: svi izađu iz razvoda financijski potrošeni. Idealno bi bilo da obje vaše džepne knjižice budu podjednako pogođene. Imajući to na umu, donosimo nekoliko koraka koje trebate poduzeti dok vi i vaš supružnik počnete dijeliti imovinu.

Saznajte koliko novca imate

Čak i ako ne mislite da ste bogati, možda imate više imovine nego što mislite i ne možete zaštititi ono za što ne znate da postoji.

Kada znate sve što posjedujete, tada možete početi stvarati mišljenje o tome što posjedujete i kakva bi mogla biti vaša financijska budućnost nakon razvoda.

Ne skrivajte novac

Skrivanje novca može biti primamljivo ako smatrate da vaš supružnik nije vrijedan povjerenja, ali nemojte to činiti. Skrivanje novca u iščekivanju razvoda općenito je užasna strateška pogreška i može rezultirati eskalacijom svađe, pravnim troškovima i gubitkom vjerodostojnosti kod najvažnije osobe u vašem razvodu: suca.

Odvojite svoje bankovne račune

Počnite raditi sa svojim supružnikom na odvajanju bankovnih računa. Ako je sav vaš novac na zajedničkom računu, mogli biste biti zabrinuti da će drugi supružnik naglo povući sav novac. To je stvarni rizik i događa se, iako sudac neće biti zadovoljan time osim ako za to nema opravdanog razloga.

Poslovi i poslodavci na jednom mjestu – uz najbolje informacije isigurajte uspjeh u zapošljavanju!

Stvorite fond za hitne slučajeve

Ako ste otvorili štedni račun, možete ga koristiti kao svoj fond za hitne slučajeve. Ili ako želite, otvorite drugi štedni račun samo za hitne slučajeve. U slučaju da ga ikada budete morali koristiti, trebali biste imati štedni račun koji je fond za hitne slučajeve, pravni fond ili fond za crne dane kojem možete pristupiti i koji nitko drugi ne može dirati. Uvijek je dobar osjećaj znati da imate novac do kojeg možete doći ako zatreba ili potencijalne kreditne linije, u slučaju da se većina vaše imovine vodi samo na ime vašeg drugog supružnika.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Angažirajte profesionalce da vam pomognu

To može značiti angažiranje odvjetnika za razvode, ali također može značiti angažiranje posrednika. To je netko tko predstavlja vas i vašeg budućeg bivšeg. Posrednik je tu da vam pomogne da postignete dogovore s kojima oboje možete živjeti. A ako se vi i vaš partner sami razvedete ili raskinete brak, bez ikakve stručne pomoći, vi ili vaš partner mogli biste nenamjerno napraviti pogrešku koja će koštati jednog ili oboje. Angažiranje profesionalca dobra je ideja koja će vam pomoći da izbjegnete financijske pogreške.

Posjetite PickJobs i pregledajte brojne oglase za posao!

Provjerite je li papirologija ispravno ispunjena

Najbolji način da provjerite je li papirologija ispravno ispunjena jest da angažirate kompetentne stručnjake, poput odvjetnika za razvode ili trenera za razvode. Ako ga podnesete netočno, mogli biste otkriti da nećete dobiti svoju polovicu mirovinskih računa ili mirovinskog plana, čak i ako na to imate zakonsko pravo.

Ako se oslanjate na podršku, platitelj bi trebao imati osiguranje

U idealnom slučaju, ako vaš bivši plaća alimentaciju ili alimentaciju za dijete, on ili ona bi trebali imati stvarno dobru policu životnog osiguranja. Ako se nešto dogodi vašem bivšem, vi i vaša djeca mogli biste biti u pravim problemima.

Kreirajte profesionalan životopis pomoću našeg besplatnog online alata!

Razmislite o vlastitom osiguranju

Imate li životno osiguranje? Vidjeli smo da se to događa mnogo puta kada klijenti zaborave promijeniti svoje obrasce za beneficije, umru, a zatim njihova obitelj sazna da bivši supružnik dobiva puno beneficija koje im inače ne bi pripale.

Zapamtite ‘dodatke’ u alimentaciji djeteta

Ako ćete primati alimentaciju za djecu, pobrinite se za dodatne izvannastavne aktivnosti kao što su kamp i oprema za nogomet. Male kupnje i velike kupnje se zbrajaju, a ne želite se vratiti na sud nakon razvoda i pokušati pokriti troškove. Ove male stvari koje treba uzeti u obzir zaštitit će vas od mogućih dodatnih troškova.

Ne dopustite da vam kuća pomuti rasuđivanje

Mnogi ljudi se emocionalno vežu za svoj dom, pa je razumljivo ako ga želite pri razvodu. Ako vaš suprug ne želi kuću, još bolje. Ili biste barem tako mislili. Mogli biste “osvojiti” kuću i kasnije se osjećati kao da ste izgubili. Troškovi održavanja i godišnje otplate hipoteke možda neće biti tako korisni kao dobivanje brokerske imovine u nagodbi razvoda.